Mei 2013 – Deel Yabe Jizō Kōen en Kappabashi (Ukiha)

Onder de meest bekende en populaire van yōkai, vinden we de kappaeen wezen dat in heel Japan te vinden is, met een brede waaier aan interpretaties en verwant aan een hele stam van vreemde watergoblins van eenzelfde aard. Maar dit kleine watermonster is vooral bekend om enkele unieke en vaak wat onnozele kenmerken.

Ten eerste is er de met water gevulde schotel, of een vochtige dopvormig bord boven op het hoofd. Het water in de kappa’s hoofd zorgt voor bovennatuurlijke krachten, en als het opdroogt of morst verliest het wezen heel wat kracht en kan het te zwak worden om nog te bewegen.

Een andere karakteristiek van de kappa is zijn liefde voor komkommers. (om deze reden werd ik meermaals ‘de Belgische kappa’ genoemd in Japan)

Meer over kappa’s en andere Japanse monsters: The Obakemono Project (in het Engels)

Dit park is te vinden in een erg plattelands plaatsje tussen Kurume en Ōita, Kyushu. De naam luidt 屋部地蔵公園 (Yabe jizō kōen) in Yabe, Yoshii, Ukiha. Ik vind persoonlijk dit park geweldig en zou het aan iedereen aanraden. Ik  heb heel wat meer foto’s getrokken hier, die hier te vinden zijn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s